BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Thursday, November 4, 2010

eya- teman (Yang Pasti)

video

teman .......
resah yang mengahimpit,
rindu yang menyiksa....
ingin rasanya menjerit,
agar tenang nya hatiku
agar resah dan rindu pergi...............

tak ku fahami.....
ku cuba mengikis.....
dan membuang...........

semakin ku mencuba....
dan menidakkan.... tapi hati ku.........
tetap mengiakan..................

xku mengerti perasaan ini.....
indah rasanya namun aku resah..................
teras berat memikirkannya.................
ku pejam dan celikkan mata,
akhirnya.............................

ku temui jawapan yang pasti dan yakin
di kaulah....................
yang mencuri hatiku........................

membuatku resah.....
mengganggu malamku...
ketahuilah............................
aku mula menyintaimuuuuu.............


xlupa juga dengan ulasan eya....

hahaaaa, so amacam? ade x macam guruh berdentum???hahaaa... terlari pulak motif eya skang.. ha, eya harap korang dapat hayati lagu tu walaupn eya tau lagu tu x sedap pn nak dengar...lagi2 yang nyanyi tu eya...

lagu nie mengisahkan tentang kireya mase sekolah menengah yang baru nak belajar erti cinta...dah tu tersangkut pulak dengan kawan baik die sendiri... manne tak nye, siang malam lah dok mengadap kwn yer tu...

tapi masalahnyer die xmau ngaku, die takut pn nak ngaku yang die suke kan kwn nyer... coz perinsip hidup dier, kawan tetap kawan.... dapat ke die memiliki cinta kwnnyer??? heeee, adalah... tak mau cite lagi.... tunggu citer selanjutnyer k.... dadaaaa

Lirik Lagu Dadali – Disaat Aku Mencintaimu

video
Mengapa kau pergi, Mengapa kau pergi
Di saat aku mulai mencintaimu,
berharap engkau jadi kekasih hatiku,
Malah kau pergi jauh dari hidupku,

Menyendiri lagi, Menyendiri lagi,
Di saat kau tinggalkan diriku pergi,
Tak pernah ada yang menhiasi hariku,
Di saat aku terbangun dari tidurku,

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencintai dirimu,
Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta…….

Menyendiri lagi, Menyendiri lagi,
Di saat kau tinggalkan diriku pergi,
Tak pernah ada yang menhiasi hariku,
Di saat aku terbangun dari tidurku,

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencintai dirimu,
Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta……

Semoga engkau kan mengerti, tentang perasaan ini
Maaf ku telah terbuai, akan indahnya cinta
Maaf sungguhku tak bisa, untuk kembali padamu
Maaf ku telah terbuai, akan indahnya cinta

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta,
Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta,

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta


ulasan eya tentang lagu di atas....

thankz lah pada korang semua sudi membaca dan mendengar lagu di atas.. kalu korang tol2 hayati lagu tu korang akan tau pe yang sebenarnyer eya nak sampaikan kat korang.. kireya yang di kecewakan oleh orang yang dia sayangi di saat dia mula menyintai lelaki tu..

tapi sayangnyer lelaki tu tinggalkan dia tanpa memikirkan perasaan die.. sedeh x?? hahaaa.. nak buat macam ane coz x semua dalam dunia nie akan jadi milik kita walaupn kite beria2 untuk mendapatkannyer... thanks pada kwn eya yang kenalkan lagu nie kat eya... eya rase lagu nie sesuai untuk kireya meluahkan ape yang die rase....

same2 lah kita hayati lagu yang merdu nie eh... dadaaaa